ViihdeHelper 4.4.4 published

A small update to the Chrome extension was published today. This only affects the encoding command generation. It has a better layout with some additional help texts about the different settings. Furthermore, the subtitle handling is a bit better with support for simultaneous de-interlacing and overlaying subtitles. Also, the possibility to include DVD encoded subtitles (separate subtitle stream in the file making it possible to turn on or off subtitles) is supported.

settings.png

The updated should be automatically applied, but you can verify in the extensions list that version 4.4.4 is listed.

Advertisements

19 thoughts on “ViihdeHelper 4.4.4 published

 1. Matti Karppa July 10, 2017 / 18:21

  Hi, thanks for the great work with the extension, I really appreciate it.

  Just to let you know, I noticed today that, for some recordings, the tool only offers me a file called `stream.php’ for download. So far, I have been unable to determine what combination of circumstances causes this, but this prevents me from downloading certain files. I don’t even have idea whether it’s something wrong with the extension or something on Elisa’s end, but I do seem to be able to play the file normally through the web browser.

  • Andreas Finne July 10, 2017 / 20:39

   I’ve gotten two “stream.php” reports today, so it seems that either Elisa has changed something, or something is currently broken. Unfortunately I’m on a vacation trip currently so I don’t have access to a computer.

 2. katselijatar August 6, 2017 / 10:31

  Hei!

  Olen ladannut pc:lle ViihdeHelperin (versio 4.4.4 ) Chrome Web Storesta.
  Koneen järjestelmä on windows 8 (en nyt muista mikä versio).
  Olen ladannut ohjelmia koneelle ja ulkoiselle kovalevylle siten, että klikkaan sinistä nuolta.
  En siis tee mitään säätöjä, paitsi ehkä tallennuskansion suhteen.
  Latautuvat koneelle MPEG-2 TS-videona ja Tekstitiedostona (.txt).
  Toiminut suht hyvin, mutta välillä latautuu video.ts.crdownload-tyyppisiä juttuja, eli ilmeisesti liian paljon latauksia samalla kertaa…?

  MUTTA varsinainen kysymykseni:
  Millä ohjelmalla voin toistaa kyseiset ladatut ohjelmat koneella niin, että tekstitykset tulevat mukaan?
  Yritän toistaa niitä koneella olevalla VLC media playerillä.
  -> media>-avaa lisäasetuksin->Lisää (ohjelman nimi) ->ruksittuna Käytä tekstitystiedostoa (valittuna ohjelmaan liittyvä txt-tiedosto)->Toista
  Video alkaa näkymään ok, mutta kone herjaa, että:
  “Syötteen muotoa ei voi tunnistaa:
  Kohteen “file:///G:/ohjelmannimit.txt” muotoa ei voi tunnistaa. Katso lokista lisätietoja.”

  Lataanko ohjelmat väärin?
  Miten saan tekstitykset (halutessani tai aina) näkyviin?
  Pitääkö hankkia esim. joku toinen sovellus, jolla ohjelmia voi tekstien kanssa katsoa?

  Lisäksi, yritin ladata VLC ViihdeLauncheria, mutta ei onnistunut.
  Onko niin, että koska olen ladannut ViihdeHelperin Chrome Web Storesta, se on jo siinä paketissa? Eli siksi ei latautunut eikä sitä tarvitse erikseen ladata…?

  Olisi hienoa, jos saisin vastauksen piakkoin. Olen jo ladannut ison määrän ohjelmia ja nyt olisi hyvä tietää, jos olenkin tehnyt jotain väärin, jotta ehdin tehdä lataukset tarvittaessa uudestaan (ennen 31.8….)

  En ole tietokone-expertti, joten mahdollisimman simppeli (rautalangasta väännetty) vastaus olisi paras…..

  Suomeksi or in english. Suuri kiitos jo etukäteen!!!

  • Andreas Finne August 6, 2017 / 10:50

   Kiitos kommentista. Yritän vastata kysymyksiin:

   – video.ts.crdownload ovat Chromen “download in progress”-tiedostoja. Kun lataus on valmis, Chrome poistaa .crdownload-osion tiedoston nimestä

   – Tekstitiedostoa joka tulee tallennuksen mukaan on ainoastaan tietoja ohjelmasta. Sillä tavalla pystyy erottamaan esim. sarjan joka jakso toisistaan. Jos avaat .txt-tiedosto esim Notepadilla, voit lukea tiedot.

   – Tekstitykset ovat osa .ts tiedostosta, ja saadaan päälle VLCn “Subtitles”-valikosta. Katso screenshot täältä: https://www.dropbox.com/s/hqj3i2hrm8z48f7/Screenshot%202017-08-06%2010.39.54.png?dl=0

   Toivottavasti tämä auttaa.

   • katselijatar August 6, 2017 / 11:46

    Kiitos tosi pikaisesta vastauksesta!

    Joo, olen huomannut kyllä tuon, että normaalisti Chrome poistaa nuo .crdownload-osiot. Mutta niin ei näköjään käy, mikäli tallennus on epäonnistunut. Lataukset- kohdasta näkyy, että tallennus on epäonnistunut. Eli ei enää jatku. Jostain syystä jotkut ohjelmat, jotka ovat kyllä normaalisti toistettavissa ElisaViihteessä eivät tallennu oikein koneelle. Eli herjaa jotakin, että “osia puuttuu” tms.

    Tärkeintä tässä vaiheessa minulle on tietää, että olen ilmeisesti tallentanut ohjelmat oikein. Eli mitään säätöjä ei tarvita, tulee vain painaa sinisestä nuolesta?
    Olenko oikeassa?
    Tärkeintä siksi, että ehdin tehdä tarvittavat tallennukset ennen 31.8.

    Mutta tuosta toistamisesta. Luulenpa, että minun VLC Media Playerini on jotenkin rikki tai vanha tms. Jos haluaisin päivittää sen, herjaa että virhe.
    Lienee parasta poistaa koneelta koko tämänhetkinen VLC Media Player ja ladata uusi..?! Vai…?

    Thanx a lot, mr A.! 🙂

 3. Veikko Pirhonen August 29, 2017 / 20:52

  Hei! Karkasi tuo tekstini, enkä tiedä lähtikö mihinkään, joten yritän alusta: Olen pulassa ViihdeHelper’n lataamiseksi koneelleni. Käytössäni on Asus läppäri, w10 64b, kaikki päivitettynä. normikäyttössä on Expl11, mutta myös edge ja Chrome. Olen Chromen WebSoresta lataillut extensio-osan moneen kertaan, myös hakenut ViihdeHelper’n hakusanalla, suomi ver. ja myös engl.ver, molemmat ladattu, mutta en latauksia löydä. nyt kun otan esiin extensiosta uudestaan vihdehelperin, niin oikeassa ylänurkassa on ‘ADDED’, eli kai se jonnekin on latautunut; ladatuissa ohjelmissa sitä ei kuitenkaan näy, vain Chrome! Tuolla blogi ohjeissa sanotaan, että klikkaa ‘option’ niin saa elisa viihteen kirjautumisboxin näkyviin, ei vaan sellainen boxi aukea!. Missä menee ns. mäkeen. Tiivistäen ed.o. muutama Kysymys:
  1. tuleeko extesion ladata omalle koneelle, vai kirjautua vain Cromessa extensioihin josta ViihdeHelper löytyy. Latasin jo hätäpäissäni jonkun CRH extension prog’n Chromen WebS’sta.
  2. Mistä löydän helperin jos se on jo ‘ADDED’
  3. Jos nyt onnistun lopulta avaamaan helpperin ja aloittamaan lataukset, niin kysymys: viekö tallenteen lataus kovalevylle 1:1 tallenteen minuutti keston kanssa, vai onnistuuko se tiedostotallenteen vauhdilla?
  4. Suljin myös Expl’n kun Chr-extension sivut aukesi aina Expl’iin, tästäkään ei ollut apua helpperin löytämiseksi/aukaisemiseksi!
  Jos saan ohjeita ja ymmärrystä asap, kun pitäisi ladata noita elisan tallenteita koneelle tai ulkoiselle levylle (on parikin kappaletta 1TeranTlevykettä, mutta tallenteita on todella paljon,. satoja jotka 1.9. kl 00:00 jälkeen elisa aikoo tuhota.. Näin käy jos en nyt onnistu jotenkin elisaa pysäyttämään/lykkäämään tuhoamistoimien aloittamista, enkä ehdi siirtää tallenteita!

  Kiitos etukäteen!

  T. VJP

  • Andreas Finne August 29, 2017 / 21:03

   Jos Chrome-selaimessa menet osoitteeseen chrome://extensions niin sieltä löytyy lista kaikista laajennuksista.
   Oletko löytänyt ohjeet täällä? https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/

   • kentaurit August 30, 2017 / 14:02

    Hupsis, olen epätietoinen sainko lähetettyä pitkähkön vastaukseni sinulle juuri äsken, muutama min. sitten. Kun olin painanut “POST COMMENT” linkkiä niin aukesikin wordpress’n sivu ja se halusi vielä, että kirjaudun siihen, näin tein, mutta nyt en tiedä lähtikö selostukseni ja vastaukseni! En haluaisi pitkää tarinaa tänne lähettää uudestaan, jos se jo lähti, eli jos mahdollista niin antaisitko pika palautteen OK tai No, niin tiedän pitääkö lähettää uudestaan vai ei (onneksi teksti on nyt savettu)!

   • Andreas Finne August 30, 2017 / 14:04

    No

   • kentaurit August 30, 2017 / 14:05

    Ilmeisesti ei lähtenyt kun havaitsen, että tuon ‘epätietoisuus..’ kyselyni tupsahti heti ketjuun, eli lähetän sen varsinaisen asian ‘uudestaan’. Näköjään tuon wordpressin täytyy ola aktiivinen jos siihen on kirjautunut ja tätä keskustelua jatketaan näissä merkeissä.

    t. VJP

   • kentaurit August 30, 2017 / 14:09

    No niin, nyt lähteen!

    Hei, ja kiitos pikaisesta yhteydenotosta. Ongelmani on kuitenkin edelleen muuttumaton useista yrityksistä huolimatta. Itse tyrin eilen pikaisessa vastauksessani: olin laatinut tämän vastauksen jo lähes valmiiksi, mutta muu työ keskeytti, ja kun palasin, niin yhteys tähän oli tiltannut, harmi, menetin yhden illan ja yön elisa operaatioista. Mutta nyt uudestaan:

    1. Olen tuon mainitsemasi linkin kautta tarkalleen yrittänyt edetä, ja ladata ViihdeHelpperin Chrome extensionista, josta se löytyi hakusanalla.

    2. Kun teen extensioissa Helper haun, niin saan boxin jossa lukee oikeassa kulmassa ‘ARVIOI’, eli pyytää tähtireittausta, joita on jo 5. Vasemassa on reunassa on aktiiviset ikoni-linkki ja keskellä Helper-teksti-linkki.

    3. Kun jatkan boxissa ja klikkaan ikonia tai Helpperi teksti-linkkiä, niin aukeaa Helpperin ohjelma-boxi, jonka oikeassa kulmassa vihreällä lukeee ‘LISÄTTY CHROMEEN’! Boxissa ei ole mitään aktiivista linkkiä (vain g+ ja jakolinkit)!. Yleisnäkymässä pyörii malli tallennettavien valikosta ja Elisaviihteen kirjautumis boxi, mutta ei siis aktiivisena!

    4. Tätä kierrosta olen treenannut moninaisia kertoja, aina sama tulos, sekä Chromella, että Expl11’lla. Olen myös sulkenut Expl’n kun extension haut aukesivat aina sille. Mutta siitäkään ei ole ollut apua, eli kun vain Chrome on auki, on lopputulos sama, mitä kuvasin!

    Missä siis mättää, että en löydä aktiivista linkkiä Helpperiin?

    Huomiona; Minulla ei ole Chromessa VLC aktivoituna, mutta Expl’ssa on Elisan tallenne ohjeiden mukaisesti. Voisiko Chromessa tuo VLC puute aiheuttaa, että en löydä latautunutta Helpperiä?
    En ladannut VLC’tä koska blogista löysin kommneti, että Helpper tallenukseen ei tarvita aktiivista VLC’tä! (mutta kaiketi jokin media, VLC tai vastaava täytyy olla kun muuten onnistunutta siirrettyä tallennetta katsoo omalta levyltä!)

    Ed. todettuun liittyy ehkä vielä toinen ongelma: Käytän siis normaalisti Expl11 jossa pyöritän myös Elisaviihdettä. Viihteen vanhempia tallenteita en kuitenkaan saa enää toimimaan; kun valitsen vanhemman tallenteen Elisaviihteessä, niin tallenne ei aktivoidu, vaan se pyytää VLC aktivoimista, jos sitä ei ole aktivoitu (kuten aikoinaan). Kun Elisan linkkien ja ohjeiden mukaan VLCn aktivoin, niin tallenne ei edelleenkään aukea, eli ei onnistu Elisan linkkien kautta, eikä myöskään toimi uudempi versio VLCn omilta sivuilta aktivoituna. VLC aktivoituna Saan virheilmoituksen, että “tTallenteen toistaminen ei onnistu”, tätä tekstiä ennen vilahtaa VLCn ikoni.

    Uudemmat tallenteet Elisaviihteessä pyörii ilman VLCtä. Tuon vanhan viihde tallenteen aikaraja on tallenteessa 15.12.2013 klo 18:00. Tätä tuoreemmat aukeaa, jopa samana päivänä 15.12. tallennettu mutta klo 21, ja pyörii ongelmitta latautumisen jälkeen.

    Onko tuosta ed.m.ongelmasta riskiä, että tallenteen linkki ei ehkä siirry Helpperillä ehjänä omalle koneelle? Jos riski tallenteen vioittumisesta on, niin Onko mitään tietoa, miten TÄMÄn mainitun vanhempien tallenteiden latautumisongelman voisi ratkaista?

    Edelleen etukäteen kiittäen odotan, jos vaan mahdollista asap neuvoja, että pääsisin edes yrittämään tallenteiden siirtämistä! Loppu lähenee ja tiimalasi kohta tyhjenee!

    T. VJP

 4. kentaurit August 30, 2017 / 17:34

  Heips, edistystä! Löysin Chrome/extensiosta sen aiemmin, jossain yhteydessä mainitun ‘Options’ linkin jossa ViihdHelper näköjään majailee. Siitä linkistä aukesi Elisaviihde kirjautumis boxi. Kirjauduin tunnuksillani ja klikkasin ‘save’; järj ei anna mitään herjaa (esim. OK). Kun tähän asti pääsin, vilkaisin sähköpostiani ja löysin ohjelinkkisi, kuva-videot hiukan epäselviä, mutta suurentaen näkyy kursorin liikkeet ja asiat. Olen nyt yhden tallenteen ladannut, ja siihen liittyen muutama TÄRKEÄ kysymys:

  1. Ensisijainen Kohdekansio ja levy täytynee etukäteen määritellä. Nyt tallenne meni koneen omalle C-lle johonkin oletus kansioon, josta ne voinee siirtää esim. ulkoiselle levylle.

  2. Tärkeä Kysymys: Kokemuksesta Onko Tallennusajoissa eroa; oman koneen kovolle (i7 pros, SSD 256) tai suoraan USB3 portissa olevalle seagate2T:lle? Tämä tallenne oli 2,9gb 145min. Vei aikaa ehkä omalle kovolle n.25-30min. Mutta systeemi tallensi kohteen tuplana!!, Onko tuplalla se jokin ohjelmallinen tarkoitus? Vai onko se minun virhe tai vahinko? ELI mitä tuplalle teen?–Del?

  3. Tämä tallentui siis kahtena versiona (valitsin vain kerran!); lataus filessa on nyt 2x CRdownload-tiedosto 3,03kt ja sen text-tiedosto 1kt? Onko tämä OK? vai Onko asetuksissa jotain häikkää? Voiko tämän tuplan välttää asetuksista? Vai deletoinko pois jos ei tarvita?
  -Pahoittelen ahdistelevilla kysymyksillä, mutta on TÄRKEÄÄ, kun aikaa on rajatusti ja poistuvaa tavaraa n. 600kpl, ehkä ka. 1,5-2gb/kpl. Teoriassakaan ei kaikkea varmaan ehdi huomiseen taka rajaan 00:00 siirtää! Siksi pitäisi valita nopein tallennusreitti..ja kone prosessoimaan yksin (kun ei ehdi/voi olla kaiken aikaa vieressä)! Eikö 1x tallennus olisi nopeampi kuin tupla, jos sen voi välttää!
  -Paljonko tallennusaikaan vaikuttaa muut asetusvalinnat; esim. erilaiset subtitels v-ehdot, alku- ja loppuminuuttien leikkauksille (lyhentäminen tietysti säästää aikaa, mutta valintojen tsekkaaamiseen menee oma aikansa ehkä monin kertaisesti).
  -Mikä merkitys on asetuksissa olevalla “Resulting commands” linkillä; Pitääkö jokaisesta tallenteesta ottaa tämä talteen erikseen jonnekin? vai onko se mukana tallenne linkissä automatik?

  4. Kokemuksesta, kuinka monta tallennetta voi laittaa tallennusketjuun samaan prosessiin, vai onko pelkoa että tallennus tilttaa ja keskeytyy? Lisäksi, Jos tuota tuplaprosessia ei voi eliminoida, niin tulee jo tilakysymys vastaan, jos fyysisesti pitää olla deletoimassa aika ajoin turhia pois! Ajettelin kuitenkin siis laittaa tallennuksen päälle ja koneen omin ajoin työstämään tallennukseen valiituja max määrän.

  Jos vain ehtisit jotain vastauksia heittää asap ed. kerrottuihin olisin kovin kiitollinen neuvoista, kun kysymykset ei oikein selviä nopsaan kuin testailemalla!

  T. VJP

  • Andreas Finne August 30, 2017 / 18:15

   1. Chromen asetuksissa voi valita oletuskansio

   2. Kovalevyn nopeudessa ei ole väliä. Netin nopeus on pullonkaula.

   3. Ei pitäisi tallentaa kahta kertaa. CRdownload-tiedostot ovat joko käynnissä olevia latauksia, tai epäonnistuneita latauksia. Oletus-asetuksilla ViihdeHelper lataa yksi video-tiedosto, ja yksi teksti-tiedosto. Nuo ffmpeg-encoding-jutuilla ei ole mitään tekemistä tallenteiden lataamisen kanssa.

   4. En tiedä, itse olen ladannut aina kun on tullut uusi jakso tjs, mutta kuten ohje-videoissa näet, ainakin neljä onnistuu ongelmatta.

  • kentaurit August 30, 2017 / 20:24

   Kiitos palautteesta. Muutama avoin asia ja kysymys vielä keikkuu mielessä:

   1. Paljonko tallennusaikaan vaikuttaa asetusten säätö:
   -CRF value 0-51, nyt oletuksena on 20, laitoin 30, eli laatu heikkenee?
   -Preset setting, oletuksena medium, mutta valittavissa olisi jopa ‘ultraslow/Ultrafast’, muutin sen faster, eli laatuko heikkenee, vai mikä?
   Paljonko näiden säädöt vaikuttaa tallennus aikaan, onko vaikutus lineaarinen?

   Nyt laitoin prosessiin 4 tallennetta, yhteensä 511min (varioiden 170-90min), ohjasin ulkoiselle levylle, mutta vielä WLAN-yhteydellä.

   -Kaiketi tuo tupla tallennus vei Helpperiltä tupla ajan: tarkalleen siihen 2,9GB tiedostoon meni 40min, eli olisiko vain 1xsave vienyt vain 20min? Tuon hoidin sen WLAN yhteydellä Telia valokuitu 70-100 teholla, jossa real teho lienee 30-50, riippuen käyttäjistä samaan aikaan verkossa (taloyhtiössä on ehkä +-70 aktiivi käyttäjää, osalla vain perusnetti, olisko 10-20 teorianopeudella, mutta samaa valokaapelia kai nekin käyttää, osa on hankkinut laajennuksen max100)

   -Jos kytken USB’llä suoraan reitittimeen, niin kaiketi nopeus paranee, mutta onko se merkittävää. Nyt WLAN matkaa, suoraa yhteyttä reitittimelle on työpöydältä n. 6m. Varmana se jonkin verran vaikuttaa.

   2. Aiempi avoin kysymys ratkaistu; Vanhojen tallenteiden aukeamattomuus Elisaviihteessä. Testasin tuon ekan tallennuksen toimivuuden; toimi ainakin VLC’ssä, mutta esim. Win TV-Elokuva media ei tuntenut tallenteen formaattia. Varmaan muitakin medioita löytyy, mutta tuolla jo pärjää!

   Mutta,osaatko vinkata yhtään mikä tuossa Elisaviihteessä tökkii VLC aktivoinnin suhteen, ja kun on ihan exact päivä jota vanhemmat ei aukea. En ole viitsinyt/vaivautunut viihteeltä mitään enää kysymään, kun tämä tuhoamistilanne ‘sapettaa’. Olin vielä reissussa nitkän aikaa, että tämäkin prosessi jäin näin tipalle!

   Minulla olis toinen läpparikin laittaa työskentelemään, mutta siinä on Vista, kellotaajuus kuitenkin jotain 2,3, mutta siinä ei ole enää aktiivisena päivitettyä F-securea, lopettivat tuen kesäkuussa, ja MS lopetti vistan tuen huhtikuussa. Eli en oikein tiedä olisko siitä lisäresurssiksi tähän leikkiin. Pitäis ainakin tietoturvana ladata vaikka Avast Free versio, sekin jotain kai suojaa. En ole sitä trimmannut huhtikuun lopun jälkeen tuon MS tuen loputtua, ja silloin vielä viimeiset vista päivitykset lataamatta, kun en saanut konetta auki ennen kuukauden vaihdetta.. jotenkin takkusi aukaistessa, kai yritti päivittää kun edellisestä aukaisusta oli jo 2kk.

   Kiitos taas ennakkoon!

   T. VJP

   • Andreas Finne August 30, 2017 / 20:46

    – Jos et käytä ffmpeg komentorivityökalua tallenteiden enkoodaukseen mpeg-4 muotoon matroska-containeriin, niin nuo asetukset eivät tee yhtään mitään.

    – Jos tarkoitat tuplatallennuksella että laitat monta yhtaikaa tulemaan, niin yhden tiedoston lataaminen kestää varmaan kauemmin, mutta yhteensä voin kuvitella että menee nopeammin. Esim: 1 tiedosto kestää 1 tunti, jos laitat 4 tiedostoa tulemaan yhtä toistensa jälkeen, niin kestää 4 tuntia. Jos laitat 4 tulemaan yhtäaikaa, ehkä kestää 3 tuntia. Ei voi tietää, riippuu niin monesta tekijöistä.

 5. Jukka October 4, 2017 / 20:38

  Manuaali, eli käyttöohjeet puuttuu. Sellainen, missä selitetään myös se, mitä tämä tekee.

  Ensimmäinen kysymys: Millä laadulla ja muodolla tämä Chromen laajennus lataa videot Elisasta? Samalla kuin ne on sinne tallennettu? Haluan pakata videoni manuaalisesti uudelleen lataamisen jälkeen, onko jotain asetuksia, millä saisin korkeimman mahdollisen laadun omalle koneelle?

  • Andreas Finne October 23, 2017 / 13:46

   Laajennus lataa koko TS-striimi, eli täsmälleen sama mitä tulee telkkarillesi kun katsot digi-teeveetä.

 6. Haapanen Timo November 9, 2017 / 00:52

  Keep on doing a good job! Just installed the helper and works fine on my desktop Win10 computer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s